”Visst händer det att folk ropar Hitler efter mig”

Posted on 2011/12/22

0Namn: Niclas Ålder: 22 Bor i: Hägersten Gör: Jag vet inte Familj: Föräldrar, tre bröder, en syster Civilstånd: Singel.

– Min första förälskelse var sångaren i Nordman. Jag var sex år och hade fått deras debutskiva i present. På högstadiet träffade jag min första pojkvän på ett rollspelsforum på internet. När mina föräldrar reste bort på skidsemester köpte jag direkt en bussbiljett för att hälsa på honom, för de pengar som jag egentligen skulle ha köpt mat för. Han bodde nere i Skåne, så vi träffades inte så ofta som vi ville. Det var väl därför det tog slut.

Var bodde du själv?
– Margretelund utanför Stockholm. Där finns nästan inga människor, bara landsvägar och lövskog. Vi hade ingen tv så jag och mina bröder var mest ute och i skogen och byggde kojor och lådbilar. Jag tror det var bra för fantasin.

Och det var alltid killar som gällde?
– Till en början. Att jag sade att jag var bög blev aldrig någon grej, knappt ens för mig själv. Vi pratar inte så mycket i vår familj – vi mest gör och är. Senare märkte jag att jag även kan bli attraherad av tjejer på ett sätt som jag inte trott jag kunde. Så då fick jag ”backa” till bisexuell.

Varför fastnade du för Nordman?
– En kombination av hur han såg ut och musiken. Jag har alltid varit intresserad av historia. Mina föräldrar brukade ta mig till olika medeltidsveckor och tornerspel och när jag var fem provade jag min första rustning. Själva är de lite åt hippiehållet. Mamma gjorde eget tvättmedel av aska och pappa byggde en hel husbil from scratch. Så jag har alltid dragits åt att göra saker själv och ett liv som är väldigt basic och enkelt.

Varför flyttade du till storstan?
– Jag började plugga grafiskt tecknande och hade tre timmar enkel resväg till skolan. Det blev för mycket. Det är synd att det inte finns så mycket skog här, jag kan verkligen sakna lugnet och friheten. På sommaren försöker jag komma bort så ofta jag kan, hem till pappa i Margretelund eller mamma i Norrtälje.

Syns ditt historieintresse i din lägenhet?
– Faktiskt. Folk brukar undra hur alla saker hänger ihop: en vedyxa, en kopparvärmare, två syntar, en gammal tysk flagga, militäruniformer…

Tysk flagga och militäruniform? Är du–
– Nej, jag är inte nazist. Jag gillar syntmusik och på syntklubb är uniform ingen ovanlig klädsel. Men visst, det händer att folk ropar ”Hitler” efter mig. Med mina rakade tinningar, piercings och uniform är det många som tror att jag har högerextrema åsikter. Men jag är socialist om något.

Hur är det att hitta killar som delar dina intressen?
– Svårt. De flesta som är intresserade av uniformer är typiskt maskulina heteros, och i bögkretsar är det oftast sammankopplat med något slags fetisch. För mig är det inte en sexuell grej. Jag tycker att gammalt militäriskt mode är stiligt och oftast är en militärrock både billigare och bättre än en ny. Det är mer sexigt med någon som känner till historien bakom uniformen än med någon som bär uniform på jobbet.

Vart går du ut?
– Förutom syntklubben Tech Noir är medeltidskrogen Sjätte tunnan en favorit. Inte lättaste stället att hitta en kille på men väldigt trevligt och avspänt folk och även om man går dit ensam hamnar man alltid i trevligt sällskap.

Vad fascinerar med medeltiden?
– Förutom att allt var mycket närmare naturen är det intressant att se vad folk trodde på innan alla tekniska revolutioner. Som den fornnordiska skapelseberättelsen, hur frostjätten Ymer födde barn ur armhålan och hans ben parade sig med varandra. Det finns ingen logik alls, men folk köpte det. Om jag skulle skaffa en tatuering skulle det vara något vikingainspirerat.

För att tvätta bort naziststämpeln?
– Haha, ja, eller hur? Men det kanske är bra att jag är så eftertänksam. Hade jag inte varit det hade jag nog haft tatueringar och piercings överallt.

Hur ser livet ut när du är 30?
– Helst bor jag inte i Stockholm, utan lever ett rätt enkelt liv i ett hus nära skogen.

Och helst med Håkan ”Nordman” Hemlin?
– Det behöver inte vara med någon som delar mina intressen. Man är väl anpassningsbar.

Annonser
Posted in: Att komma ut