Melodifestivalen 2014: Se alla artister från deltävlingen i Malmö – som vinnare!

Posted on 2014/01/29

0


”We are all the winners”, som Nick Borgen sjöng, men hur skulle det se ut om alla de åtta artister som tävlar i Malmö den 1 februari skulle gå ut som vinnare? Såhär, ungefär!
(OBS! Samtliga bilder är montage)

1. YOHIO – To the end

YOHIO som Carola. OBS! Montage!
Förra året kom publikfavoriten YOHIO tvåa, klädd som en vit och rosa mangaprins. Kanske hade han lyckats bättre i Carolas påskgula vinnardräkt från ”Främling” 1983. YOHOLA, någon? Smaka på ordet…

2. Mahan Moin – Aleo

Mahan Moin som Ola Salo. OBS! Montage!
Enligt SVT bjuder debutanten Mahan Moin på 100 procent ”budskap” och 90 procent ”tempo”, men bara 52 procent ”show” och 60 procent ”udda”. Klädd som glitterproffset Ola Salo hade det varit 100 procent rakt igenom!

 3. Linus Svenning – Bröder

Linus Svenning som Malena Ernman. OBS! Montage!
Malena Ernmans Camilla Thulin-klänning lär knappast få följa med Linus Svenning upp på scenen, men hennes låtskrivare Fredrik Kempe kanske gör det. Kempe ligger nämligen bakom såväl Svennings ”Bröder” som 2009 års vinnarbidrag ”La Voix”.

4. Elisa Lindström – Casanova

Elisa Lindström som Kikki Danielsson. OBS! Montage!
Precis som en ung Kikki Danielsson lovar Elisa Lindström bra vibrationer på lördag. Och vem vet, kanske blir det även ett ”papaya coconut”-samarbete med Doktor Alban, som ju också tävlar i år.

5. Alvaro Estrella – Bedroom

Alvaro Estrella som Arvingarna. OBS! Montage!
Dansante Alvaro kom tvåa i Eurovision med Eric Saade 2011. I år ville han egentligen ställa upp med sitt band ”Alvingarna” som han har tillsammans med två blonda kloner av sig själv och en ung Kim Carlsson, men med ett efternamn som betyder ”stjärna” så är det enda rätta att köra solo.

6. Ellen Benediktson – Songbird

Ellen Benediktson som Jill Johnson. OBS! Montage!
Sångfågeln Ellen Benediktson lovar noll – NOLL! – procent tempo i årets Melodifestival enligt SVT. Så gjorde Jill Johnson också, men vann ändå 1998 med ”Kärleken är”.

7. Sylvester Schlegel – Bygdens son

Sylvester Schlegel som Roger Pontare. OBS! Montage!
Som ex-trummis i The Ark äger Sylvester Schlegel redan en sjättedels melloseger. Nu hoppas han på en helt egen trofé, och precis som dubbelvinnaren Roger Pontare sjunger han på svenska.

8. Helena Paparizou – Survivor

Helena Paparizou som Loreen. OBS! Montage!
2005 visade Antique-sångerskan Helena Paparizou att hon kan gå hela vägen – men för fel hemland. Vi hopas att ”Survivor” kan bli för Sverige vad ”My number one” blev för Grekland och kanske är det en Loreen-lugg som är hemligheten till framgång.

Annonser