Fem ärliga försök att förstå Göran Hägglunds humor

Posted on 2014/03/05

0


Göran Hägglund gillade inte alls Fredrik Jungstedts bild på alliansledarna som Seinfeld-gänget. ”Inte roligt. Skärp er nu”, blev svaret från mannen som efterlyst mer humor i politiken. Förbryllande!

Därför skippade jag gymmet och ägnade tisdagskvällen åt att bena ut vad Göran Hägglund är missnöjd med. Kan det vara valet av serie?

1. It’s Always Sunny in Philadelphia

Alliansledarna i It's always sunny in philadelphia

Ponera att Göran tycker att humorn i Seinfeld är daterad och för mellanmjölk (hey, han har en poäng). ”It’s always sunny in Philadelphia” är tvärtom skruvad och kontemporär OCH skapad, skriven och framförd av tre polare (lyckade småföretagare, Annie!)

Den lär dock ha gott Göran förbi. Så om vi begränsar oss till vad som sänds på ettan, tvåan och fyran, lägger till att familjen är en hjärtefråga för Göran, som dessutom gjort en trevande vändning i hbtq-frågor så får vi:

2. Modern Family

Göran Hägglund och Fredrik reinfeldt i Modern Family

Nej, nu skrattar inte Göran Hägglund ALLS. Det här var INTE roligt. Ok, så vi utgår från att Göran tycker att kärnfamiljen ändå är roligast, en familj som han som familjefar vill göra allt för, om han så vore döende.

Det är också ett rimligt antagande Göran tröttnat på att spela fjärdefiol i alliansen. Kanske var det just att han fick en biroll i Seinfeld-montaget som skavde? Göran vill ha huvudroll!

3. ”My name … is Christenberg”

Alliansens ledare i Breaking Bad

Janne Pinkman’s in the house! Nej, även om jag själv skulle älska att se Jan Björklund som Jessie Pinkman – denne den främste av flumskolans förlorade söner – så tror jag inte att Göran ser något som helst underhållningsvärde i den spiral av maktbegär som sliter kemiläraren Walter White ifrån sin familj.

Och hela amfetamingrejen är då rakt inget att skoja om för mannen som vill bli justitieminister efter valet.

MEN VAD ÄR KUL DÅ, GÖRAN??? Visst ja, Monty Python har du ju sagt dig kunna skratta till. Och det finns inget som de gamla britterna gillar bättre än:

4. Downton Abbey

Alliansledarna i Downton Abbey

… kostymdrama, krystade ordvitsar och män i kvinnokläder! MEN det här är nog inte heller kul, eftersom scenariot skulle leda till splittringar i alliansen (NÅGON på bilden ovan är trumpen över att inte få bära uniform…)

HAH! Nu slog det mig. Den självklara felande ingrediensen! Det som Göran Hägglund tycker är allra roligast i livet: Politik!

5. Faaa, la, fala-laa, la – Game of Thrones!!!

Alliansens ledare i Game of Thrones

Titta, Göran, ni är en och samma familj allihop, precis som ni alltid brukar säga! Och du fick vara Jaime, han är bäst på svärd i hela landet, kul va?! Och ”election is coming” – där fick jag väl till det?

Jag hoppas verkligen att du tycker det. Om inte får vi nog enas om att vara oense, du vet, som vi brukar göra. Jag önskar dig hur som helst all lycka och välgång i livet – och såklart i valet den 14 september. Hoppas det blir … roligt!

Posted in: Photoshop