7 livsviktiga tips för att inte göra bort dig helt i sommar

Posted on 2015/07/03

2


puff-amelia-kaseriSommarvärmen är här och flera modeexperter uppmanar alla killar att inte ha shorts på sig i stan. Som Camilla Thulin säger: ”Vi betackar oss för denna visuella nedskräpning.”

Jag håller självklart med och passar på att bjuda på 7 lika livsviktiga regler för vett-och-etikett inför sommaren (och årets alla andra månader):

1. Bada endast i heltäckande våtdräkt

Precis som i fallet med shorts i stan så vill ingen se din hud, inte ens på stranden.Våtdräkten skyddar dessutom mot skadlig UV-strålning, samt är den utformad så att du snabbt kan ta dig fram i vattnet. Visst, du kan välja traditionella badkläder i sommar, men då är det ett medvetet vulgärt val.

2. Klä på dina barn!

Om somrarna fylls trädgårdarna i Bromma där jag bor av nakna till halvnakna förskolebarn i vattenspridare och plaskdammar. Även i allmänna parker släpper föräldrar på barnens klädkod, med polyestershorts och tacky fiskarmössor.Jag säger: NEJ! Klä dem i stället i något ljust och luftigt, gärna linnekostym, med en stilren solhatt i ett material som andas, exempelvis bast.

3. Bär handskar för fan!

Behöver den här ens förklaras? Ingen vill se dina bruna händer. Punkt.

4. Drick aldrig ur en burk, flaska eller glas

Nähe, vad ska jag då dricka ur, tänker du? Svaret: termos. Detta optimala kärl håller precis önskad temperatur, oavsett om du är sugen på en svalkande caipirinoshka en julinatt eller värmande glühwein när hösten nalkas.

5. Lyssna inte på musik i hörlurar

Nej, det spelar ingen roll hur dyra och bra dina lurar är – ingen vill se dig gå runt och digga. Musik är något man lyssnar på ensam hemma, i ett värdigt ljudsystem, eller på en Morissey-konsert. Om du inte har ett tillräckligt bra ljudsystem kan du alltid höra av dig till Cosmonova, så kanske du kan hyra in dig där för att lyssna på din ”Fyra bugg och en coca cola” – eller vad du nu tänkt lyssna på.

6. Låt aldrig barnen leka med grannen

En miss många gör är att de låter sina barn leka med dem som bor närmast under sommarmånaderna. Det är långt ifrån rätt. Barn som umgås med folk i närområdet blir ofta inskränkta och dumma människor, såna som kan få för sig att gå med shorts i stan. Tips är att använda sociala medier för att söka upp lämpliga kamrater på avstånd, för att sedan skjutsa till och från. Det är mer tidskrävande än att till exempel hämta-lämna på hockeyträningen eller hästpolon.

7. Ät aldrig bra ost i lägenhet

Det här är väl inget riktigt stiltips – men nog så livsviktigt! Riktig ost hör hemma i stora, lyftiga utrymmen för att den ska få sin rätta arom och smak. Visst, bor du på 110 luftiga kvadrat med öppen planlösning – go ahead – men Svensson gör bäst i att skiva hushållsost i sommar. Vi andra ses på terassen!

Annonser
Posted in: Viralt